26-06-2020

Ruth Bouwstra benoemd tot Corporate Chain Quality Officer VanDrie Group

Nieuwe rol moet kwaliteitsstructuur verbeteren


Apeldoorn, 26 juni 2020 - Ruth Bouwstra is benoemd tot Corporate Chain Quality Officer bij de VanDrie Group. Safety Guard is het eigen kwaliteitssysteem van het bedrijf en borgt voedselveiligheid en dierenwelzijn in de gehele productieketen. Ook verantwoord antibioticagebruik en milieubeheer is in Safety Guard geregeld. Met de aanstelling van Ruth wordt een nieuwe functie ingevuld. De VanDrie Group heeft grote ambities om de kwaliteitsstructuur en borging in de keten verder te verbeteren. Deze uitdagende transitie staat onder leiding van Ruth.

Ruth Bouwstra was hiervoor Director Business Unit Contract Research and Consulting bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). Ruth heeft na haar studie diergeneeskunde een promotietraject gevolgd bij het Uiergezondheidscentrum Nederland (UGCN). Daarna heeft ze een aantal jaren als projectleider virale diagnostiek gewerkt bij het Centraal Veterinair Instituut (CVI), onderdeel van Wageningen University & Research. Sinds 2012 was Ruth hoofd van de onderzoeksgroep AI (vogelgriep) en New Castle Disease bij CVI. In 2015 trad ze aan bij GD als sectormanager pluimvee.

De VanDrie Group wil, met de nieuwe rol, antwoord bieden op een snel veranderende wereld. Het bedrijf wil groeien naar een keten waar kwaliteitsdenken proactief wordt ingezet om continu te verbeteren en in compliance te zijn met de veranderende en steeds stringenter wordende eisen in de VanDrie-keten.

Met haar wetenschappelijke achtergrond, managementervaring en persoonlijkheid acht de VanDrie Group Ruth Bouwstra dé geschikte kandidaat om de positie van de VanDrie Group op gebied van kwaliteit verder uit te bouwen. Per 1 oktober 2020 zal Ruth starten in de functie.    • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding