29-10-2021

Dubbeldoel weiderundvlees beschikbaar bij Ameco


Tussen de 20 en 30 procent van de Nederlandse melkkoeien wordt per jaar uit de melkproductie gehaald. Daarmee dienen deze koeien een dubbeldoel: namelijk de productie van melk en vlees. Al jaren verwerkt Ameco deze dieren, maar door recente aanpassingen in het productieproces en het kwaliteitsborgingsysteem kan Ameco nu ook de weideganggarantie afgeven.

Dat betekent dat dieren minimaal 120 dagen per jaar 6 uur per dag weidegang moeten hebben gehad op de melkveehouderij van herkomst. Melkveehouders ontvangen boven op de marktconforme prijs een toeslag van 10 eurocent per kilo.

Jan van Westreenen (directeur Ameco) ziet de meerwaarde van het weiderundvlees voor zowel de klant als de boer: “We zien dat onze afnemers dierenwelzijn erg belangrijk vinden, niet alleen op onze productielocatie maar ook in de schakels daarvoor. Afnemers willen kwaliteitsvlees waarvan de herkomst duidelijk is. We kunnen onze klanten nu voorzien van gecertificeerd weiderundvlees afkomstig van Nederlandse weidegangkoeien waarvoor melkveehouders een toeslag ontvangen. Dit is een plus voor onze klanten én voor de melkveehouders die bij ons leveren.'' Hij vervolgt: “Ameco draagt zo bij aan de beschikbaarheid van Nederlands weiderundvlees op de markt en probeert hiermee ook kortere ketens te stimuleren.”
   • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding